Przyjmowanie zamówień
68 444 34 01
Dział konsultacji
66 419 14 96
0

Przepis na orzeźwiającą lemoniadę z rabarbarem i mietą

W ostatnim czasie upalne lata coraz bardziej dają nam się we znaki. Dlatego próbujemy się ochłodzić na najróżniejsze sposoby. Wiatrak, klimatyzacja, luźne ubrania wykonane z naturalnych materiałów, ale przede wszystkim dostarczanie odpowiedniej ilości płynów pozwoli nam przetrwać gorące dni. Orzeźwiające i pyszne lemoniady to wspaniała alternatywa dla zwykłej wody. Z przyjemnością publikujemy łatwy w przygotowaniu przepis od naszego klienta na orzeźwiającą lemoniadę z dodatkiem rabarbaru i mięty. 

Potrzebne składniki:

Woda - 2,5 litra

Łodygi rabarbaru - 8 sztuk

Cukier trzcinowy - ⅓ szklanki

Lód i mięta - ilość zgodnie z preferencjami

Sposób przygotowania:

  1. Rabarbar umyj, pokrój na niewielkie kawałki i umieść w garnku z wodą. Po zagotowaniu, gotuj łodygi na niewielkim ogniu pod pokrywką przez około 60 minut.

  2. Dodaj cukier trzcinowy i dokładnie wymieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. 

  3. Przecedź uzyskany napój przez drobne sitko lub gazę i postaraj się wycisnąć cały sok z pędów rabarbaru.

  4. Ostudź lemoniadę w temperaturze pokojowej, wrzuć kostki lodu oraz umyte gałązki mięty wraz z liśćmi.

  5. Każdą szklankę możesz udekorować plasterkami cytryny lub limonki oraz kawałkiem świeżej łodygi rabarbaru.

Opublikowane przez: 29 cze 2020
Wyświetlenia: 411
(Głosów: 0, Ocena: 0)
Zostaw opinię
Opinia
Dodaj jeden lub więcej plików
    Dom i sad używa ciasteczek, aby poprawić Twoje doświadczenia zakupowe na naszej stronie. Jeśli nadal będziesz korzystać z naszych usług, założymy, że zgadzasz się na korzystanie z plików cookie.